Valkosuklaakakku

 

Rakkaalla miehelläni on syntymäpäivä 8.8. ja kun mitään juhlallisuuksia ei saa järjestää niin ajattelin että edes valkosuklaakakkua leivon. Ohjetta en edes ruvennut metsästämään netistä vaan ystäväni Mella ystävällisesti antoi minulle hyväksitodetun ohjeen. Kiitos siitä! :D

1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi (maailman paras väline tässä on tupperwaren pikakokki!) ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti leivinpaperille kakun pohjaksi. Käytin emännänlahjaksi saamaani Lékuén irtopohjavuokaa. (www.kotigastronomi.fi)

2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.

3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaisiksi ja lisää valkosuklaa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi.

5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä.(alkuperäisessä ohjeessa ei käsketä laittaa vaniljasokeria joten lisäsin sen tässä) Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.

7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

8. Koristele kakku. Päälle voi laittaa esim. vauvansosetta (esim. mango), mansikoita, kiiviä, mandariineja ja kirsikoita. Me söimme kakun ilman mitään päällisiä mutta esimerkiksi vadelmapyree olisi voinut olla ihanaa tuossa päällä. :)

 

Tämä ohje myös osoitteessa: www.kotikokki.fi