Saimme ystäväperheen vierailulle ja siitä minä sain hyvän tekosyyn leipoa. Tein pätkiskakkua ja mariannehyydykekakkua. Pätkiskakku on yksi helpoimmista ohjeista ikinä ja siksi niin kiva tehdä. Tuolla ohjeella onnistuu aina. Ohje on täältä: http://www.soppakauha.com/index.asp?s=/reseptit/5991.htm . (Jos muuten joku ohikulkija viitsisi neuvoa minulle, kuinka saisin tuon linkin naamioitua nätimmäksi yhden sanan taakse niin olisi tosi kiva. =D )

 

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten, myös eldoradon tumma kaakaojauhe on tosi hyvää)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4 patukkaa pätkistä (itse ostan yleensä pussillisen, pistän sieltä reilusti mutta niin, että leipureille jää pari palaa maistiaisiksi)
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus:

170g suklaata
100g voita

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Itse tosiaan ripottelin noita kakkuhileitä päälle. Laitoin ensin heti kuorrutteen laitettuani ja se oli liian aikaisin. Hileet sulivat suklaan joukkoon eikä väristäkään saanut selvää. Annoin kuorrutteen hukan kovettua ja lisäsin uudelleen hilettä. Sitten se jo näyttikin vähän kivemmalta. Toivottavasti silti kakun maku oli kaikenkaikkiaan parempi kuin ulkonäkö...