Tavakseni on jäänyt nimetä ruoka- ja leivontaohjeet sen henkilön mukaan, jolta ohjeen sain. Aina ei tietysti nimeäminen ole tarpeen. Itse luulin varmaan 20 vuotta, että kaikki leipovat mokkaruutuja Pirjon suklaatorttu -ohjeella niin tapa on tosiaan jäänyt päälle. :D

Nigellan suklaakakkuohje on siis napattu Nigella Bites -ohjelmasta (tai joku muu Nigella Lawsonin ohjelmista. Ohjelmaa katselin joku sunnuntai-aamu varmaan vuosi sitten. Kakku näytti niin herkulliselta, että ohje oli ihan pakko saada! Sen verran myöhään asian tajusin, että en kerennyt tallentaa ohjelmaa. Ei muuta kun nettiin ja youtubesta taisi kyseinen kakuntekovideo sitten vihdoin löytyä. Pienellä urakalla sain ohjeen kirjattua ensin englanniksi paperille, jonka jälkeen selvittelemään ja kääntämään ohje suomeksi. (tai no, lähinnä raaka-aineiden määrät) Vihdoin urakka oli valmis ja pääsin kokeilemaan kakuntekoa. Kakusta tuli ihan tasan niin hyvän makuinen kuin ohjelmasta sai mielikuvan. Nyt saan jakaa tämän ohjeen teidän kanssanne! Olkaapa hyvät:

Nigellan Suklaakakku

  • 210 g jauhoa
  • 200 g sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljaesanssia
  • 150 ml creme fraichea
  • 165 g suolatonta voita
  • 75 ml kaakao (tummaa, vanhouten tms)
  • 2 kpl munaa

Sekoita ainekset, laita kahteen voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. (huom, itse en ole kokeillut paistaa yhdessä vuoassa, voi varmaan onnistua niinkin ihan hyvin. en lupaa. ;) )

Täyte/päällinen:

  • 175 g suklaata (itse käytän aina tummaa suklaata, olen toki koittanut vaaleammallakin mutta ei vaan toimi. myös mitta 1 suklaalevy-leipurinpalkka käy. ;) )
  • 175 g voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl vaniljaa
  • 125 g creme fraichea
  • 312 g tomusokeria

-----> Sekoita (voi + suklaa sulatetaan). Itse teen täytettä vähän reilummalla kädellä eli voita on enemmän kuin myös tomusokeria. Sekoitan sellaisen sopivan oloisen massan tuosta.

Laita tarjoilualustalle toinen pohja. Muista kostuttaa, muuten kakusta tulee liian, liian kuiva ja joudut syödä sen esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. (tosin, on kokeiltu niinkin ja hyvää oli ;) ) 1/3osaa täytteestä pohajn päälle, päälle toinen kakku ja siihen päälle ja reunoille loput täytteestä. :) Naminami! Täydellinen hemmottelu vaikka omana syntymäpäivänä. ;) :D

1238955096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e