Pääsin tuossa pari viikkoa sitten tampereelle shoppailemaan äitini kanssa. Tulikin sitten innostuttua yhdessä jos toisessa paikassa, sitä shoppailtiin melkein holtittomasti. (no, onneksi olen yleensä tarpeeksi [liian] pihi ostelemaan yhtään mitään niin nämä minulle salittakoon Tukittu ) Käytiin Sinooperissä yhtenä viimeisistä paikoista. Terveisiä muuten tampereen sinooperiin, oli kiva kauppa ja tosi ystävälliset myyjät! Osuin siellä katsellessani hyllyn luo, jossa oli saippuantekovälineitä. Jäin vain katselemaan (osittain siksi, että sain tekosyyn seisoskella paikoillani  Kieli ulkona ) ja lukemaan ohjeita ja tutkimaan juttuja. Kiersin kuin kissa kuumaa puuroa kauppaa ja varsinkin sitä saippuahyllyä. Viimein pyysin äidinkin sinne miettimään, että ostaisinko vai enkö! Vihdoin tämäkin ikuinen pähkäilijä sai tehtyä ostopäätöksen ja niinpä ostin sitten väriaineen ja tuoksuesanssipullon sekä tuon muotin. Äiti sponsoroi alkavaa harrastusta ostamalla saippuamassan minulle.

No näitähän piti sitten heti seuraavana päivänä testata! Saippuan tekeminen tuosta massasta on älyttömän helppoa joten tämä on kiva askare lastenkin kanssa tehtäväksi. Selailinkin myöhemmin nettisivustoja, ohjeita saippuan tekemiseen ihan alusta asti. Se kuulosti jo liian vaikealta ja hankalalta lipeän tilaamisineen apteekkiin ja lasten ja eläinten poistamisella kodista keittämisen ajaksi joten tuo jää kokeilematta toistaiseksi.

Saippuaa leikataan noin 100 g, se paloitellaan pieniksi ja laitetaan kattilaan tai mikroastiaan.

Saippuamassa sulaa tosi pienellä lämmöllä ja mikrossa nopeasti. Kun massa on sulanut, lisätään mahdollinen väriaine (meillä keltainen) ja hajuaine (meillä vanilja) ja sekoitetaan varovasti. Liika sekoittaminen tekee ilmakuplia massaan.

Saippuamuottiin voi lisätä mm. kahvinpuruja tai itseasiassa ihan mitä mieleen juolahtaa. Kahvinpurut tekevät saippuaan kivan lisätuoksun sekä purujen karkeus hankaa käsiä helläväraisesti joten jos käsissä on isompaa likaa, se lähtenee helpommin pois. Laitettiin kahvia, pippureita ja yhteen minttuteetä noihin ensimmäisiin kokeiluihin.

Massa jähmettyy muoteissa todella nopeasti. Tuosta noin 100 grammasta tuli kolme tuollaista vähän vajaata saippuaa. Saippua on kestänyt käytössä tosi hyvin vaikka pelkäsinkin, että se liukenee ihan käsistä kun sitä käyttää. Oli tosi kiva kokeilu ja uuden voisi suorittaa pikapuoliin. :D Suosittelen muillekin! Ja muuten, jos tähän ryhdytte niin ottakaa sinooperista se ohjelappu, siinä on ihan tarkalleen kaikki kerrottu.