Suomalaisen kirjakaupan ohi kävellessäni pysähdyin kaivelemaan alekoria. Ostinkin sitten itselleni ( Cool joo, säälittävää) aivan ihanan kirjan, Le Gordon Bleu -kotikokki Muffinit. Olikin halpa, vain 2.95 €.

Heti piti sitten kokeilla näitä amerikkalaisia suklaamuffineita. Ensinnäikin, kuva on vähän huonohko (yritin ottaa kivaa kuvaa....). Toisekseen, eka erä oli liian kauan uunissa. Kolmanneksi, täytin ekan erän vuoat liian vajaiksi. Eivät nousseet kunnolla, kun nuo paperiset muffinivuoathan ovat tosi isoja. Kokemus opettaa, ensi kerralla vuoat menevät tosiaankin täyteen! Vielä lopuksi, kannattaa antaa jäähtyä ennen maistamista! Liian kuumana ei juurikaan maistunut muuta kuin kaakaojauheelta.

Ohje:

 

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl kaakaojauhetta (näissä käytin vanhouten -kopiota, jotain siwan halpaa)
  • 115 g fariinisokeria
  • 265 g tummia suklaahippuja (levy tummaa suklaata ja 65 g m&m's)
  • 2 munaa
  • 3 3/4 dl kirnupiimää (ab-piimä käy hyvin)
  • 90 g suolatonta voita (tavallinen margariini käy)
  • (2 rkl tummia suklaahippuja koristeluun)
  • tomusokeria koristeluun

1. Kuumenna uuni 210 asteeseen. Voitele voisulalla tai öljyllä muffinivuoka, jossa on 6 vetoisuudeltaan 2½ dl:n syvennystä. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakao suureen kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja suklaahiput. Tee seoksen keskelle kuoppa.

2. Vatkaa munat ja kirnupiimä kulhossa. Kaada seos kuoppaan kuivien aineiden joukkoon. Lisää voi. Sekoita metallilusikalla aineet sekaisin. Älä sekoita liikaa, taikina saa olla kokkareista.

3. Lusikoi seos muffinivuokaan. Täytä syvennyksistä vain 3/4, jotta muffinit mahtuvat kohoamaan. Painele päällimmäiseksi suklaahippuja. Paista 30 minuuttia tai kunnes muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna muffinien levätä vuoassa 5 minuuttia ja nosta ne sitten ritilällejäähtymään. iivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilemista.

Herkullista! Hyvää Ystävänpäivää kaikille! :)